Kleur

Kleur · 07. november 2019
Bij de kleur terracotta denk je al snel aan die bekende oranje-bruine gekleurde bloempotten, het liefst met een cactus erin. Maar wist je dat terracotta nog veel meer tinten kent? Ik vertel je graag meer over deze trendkleur.
Kleur · 04. april 2019
Roze gaat al een poosje mee in het interieur, maar krijgt de laatste tijd steeds vaker een prominentere rol. Niet zo gek ook, want met roze kun je eigenlijk alle kanten op. Van zacht poederroze of zalmkleur, naar rood-roze tinten of tot bijna grijs; ik neem je graag mee in de wondere wereld van roze interieurs.

Kleur · 14. november 2018
Elk jaar komt Flexa met de kleurtrends voor het nieuwe jaar en ook dé belangrijkste kleur van dat jaar. Zo is voor 2019 de kleur Spiced Honey uitgekozen, een warme amberkleurige tint. In combinatie met deze kleur zijn vier kleurenpaletten gecreëerd, genaamd Think, Dream, Love en Act.
Kleur · 17. mei 2018
Het schilderen van een wand is een snelle manier om meer kleur aan je interieur toe te voegen. Maar hoe beslis je welke wand je een accent gaat geven? Ik geef je graag een aantal tips en adviezen.

Kleur · 14. februari 2018
De blauwe tint Denim Drift was de kleur van 2017, maar ook in 2018 blijft blauw een trendy kleur voor het interieur. Vooral tijdens de wintermaanden is een donkerblauwe tint een sfeervolle keuze. Ik laat je graag een aantal mooie voorbeelden zien.
Kleur · 20. oktober 2017
Wit, wit of wit? Wit is niet zomaar wit. Gebroken wit, sneeuwwit, bloesem, rijst… Er zijn zoveel verschillende tinten dat het lastig kan zijn om een witte tint te kiezen. Ik geef je een aantal handvaten om de juiste kleur wit te kiezen.

Kleur · 14. oktober 2016
Een heerlijk rustgevend pallet is Considered Luxury geworden. De kleuren zijn neutraal en goed te combineren met Denim Drift. Deze kleurtrend richt zich vooral op de ervaringen en het genieten van het leven door een rustige basis. Hierdoor gaat de aandacht naar de essentie van wat belangrijk is, je gezin, een goed boek of andere ervaringen die je dierbaar zijn. "De kleurencombinatie van Considered Luxury haalt het beste naar boven van zachte neutrale tinten en laat Denim Drift echt opvallen. Om...
Kleur · 14. oktober 2016
Na de twee redelijk ingetogen kleuren paletten van New Romanticism en New Working Home, is de volgende trend een stuk vrolijker qua kleur. Shared Individualism. Door de individualisering van de samenleving hebben mensen in een gemeenschappelijke ruimte vaak behoefte aan hun eigen plek. Door de kleuren uit het Shared Individualisme pallet kun je eigen hoekjes creëren in een grote ruimte., zonder het geheel te verliezen. Deze kleuren zijn ook mooi te combineren met de trendkleur van 2017, Denim...

Kleur · 14. oktober 2016
The Working Home, trend nummer 2 van Flexa voor het volgende jaar. De titel zegt het al, het zijn kleuren waar je goed bij kunt wonen én werken. Bij deze trend gebruiken ze veel kleurvlakken van contrasterende kleuren om het verschil tussen werken en wonen zichtbaar te maken. Deze kleuren beïnvloeden je onbewust bij werken of ontspannen. Het okergelige kleurvlak op de foto zorgt voor afbakening van de werkhoek maar ook voor meer concentratie achter je bureau. Het is zoeken naar de balans...
Kleur · 27. september 2016
De eerste van de vier kleurentrends van Colour Futures 2017, New Romanticism. De boodschap van de eerste trend is om natuurlijke elementen en kleuren in een ruimte samen te laten komen. 'Dit rijke, op de natuur geïnspireerde palet is ideaal voor degene die net zoveel om de wereld om ons heen geeft als onze eigen gezondheid. Het palet van New Romanticism creëert ruimte voor kalmte. De behoefte aan een ruimte die rust geeft was de sleutel tot deze trend in ons Kleur van het Jaar onderzoek'. -...

Meer weergeven