hoi, ik ben aukje

de interieurontweper van stedsk

ontstaan

Als klein meisje zat ik graag aan de keukentafel te tekenen, samen met mijn vader die als timmerman vaak huizen tekende voor zijn werk. Terwijl hij bezig was met zijn schetsen, begon ik niet met het huis zelf, maar met het tekenen van de bewoners: de vader, de moeder, de kinderen en soms zelfs een hond. Deze personages vormden het startpunt van mijn ontwerp. Ik tekende eerst een gevel en vervolgens een plattegrond met een indeling die perfect paste bij het gezin dat er zou gaan wonen.

op die manier ontstond er niet alleen een compleet dorp op papier, maar ook mijn passie voor het indelen en inrichten van woningen.

opleiding

In 2010 behaalde ik mijn diploma als interieurontwerper aan de Jan des Bouvrie Academie (Hbo Interior Design & Styling) in Deventer. Na mijn afstuderen heb ik mijn eigen interieurontwerpbureau opgericht, genaamd Stedsk, wat 'stads' betekent in mijn moedertaal, het Fries.

 

visie op wonen

Mijn passie heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld tot twee voorkeuren: adviseren bij verbouwingen, renovaties en nieuwbouw, omdat je hier de beste impact kunt maken, en het bevorderen van duurzaam wonen, gedreven door mijn liefde voor de natuur.

 

Met mijn kennis en ervaring wil ik bijdragen aan het ontwerpen en adviseren van woningen die zowel aan de huidige behoeften voldoen als rekening houden met de toekomst van onze planeet.

voorliefde oude woningen

Stedsk draagt zijn naam met een reden: het betekent 'stads' in het Fries. Deze naam koos ik vanwege mijn liefde voor de vooroorlogse architectuur, vooral die van de oude binnensteden in Nederland, zoals in Leeuwarden, waar ik woon.

 

Mijn fascinatie voor deze historische huizen komt vooral voort uit de aandacht voor details. Denk aan ornamentale plafonds, tegelwerk, houtsnijwerk, elegante vormen, charmante nissen, doorkijkjes en niet te vergeten, de klassieke deuren. Elke woning is gebouwd met zorg, vakmanschap en heeft een uniek karakter.

 

Het idee dat een huis niet alleen functioneel is, maar ook een bron van schoonheid en trots mag zijn. Elk aspect van een woning, van de kleinste details tot het geheel, verdient aandacht en zorg. Een huis op maat gemaakt, waarin je jezelf kunt zijn en waar je met plezier tijd doorbrengt, is voor mij heel belangrijk.

duurzaamheid is essentieel

Duurzaamheid is niet een voorbijgaande trend, maar is een onderdeel van het nieuwe bouwen, verbouwen en inrichten. Door je huis en interieur op een duurzame manier te (ver)bouwen en in te richten, kun je echt het verschil maken. Dit gaat niet alleen om het besparen op energiekosten, maar ook om het minimaliseren van de ecologische impact gedurende alle processen, zoals de fabricage van materialen en meubels, transportkosten, en uitstoot.

 

Als natuurliefhebber beschouw ik duurzaamheid als een essentieel thema binnen Stedsk. Dit geldt des te meer nu ik moeder ben van twee jongens. Het is mijn wens dat zij ook kunnen genieten van een gezonde planeet en dat we gezamenlijk bijdragen aan het herstel van de aarde voor toekomstige generaties.

Liefs, Aukje Rijpma-Bouma


"Stedsk betekent 'stads' in het Fries. Mijn liefde voor de stad, met name de historische architectuur, vormt een voortdurende bron van inspiratie voor mij."

de interieurontwerper voor duurzaam verbouwen, renoveren en inrichten

meer weten?

Heb je vragen, wil je graag meer weten of de mogelijkheden voor jouw woning of gewoon vrijblijvend kennis te maken? Neem dan gerust contact met mij op. 

 

Dat kan door een mailtje te sturen naar aukje@stedsk.nl of vul het formulier in op de contactpagina. En dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!