"STEDSK, betekent 'stads' in het fries. Ik ben namelijk dol op de stad en deze inspireert mij dan ook, vooral de historische architectuur."

Mijn naam is Aukje Rijpma - Bouma. Naast mijn gezin, boeken lezen, van de natuur genieten, met de camper op pad gaan, hardlopen en wielrennen, heb ik een passie voor duurzaam wonen en (ver)bouwen. 

 

In 2010 ben ik afgestudeerd als interieurontwerper aan de Jan des Bouvrie Academie (Hbo Interior Design & Styling) in Deventer. Hierna heb ik mijn eigen interieurontwerp studio opgericht, genaamd Stedsk. Dit woord betekent ‘stads’ in mijn moedertaal het fries.

 

Met Stedsk ontwerp ik functionele en creatieve interieurs die niet zozeer geïnspireerd zijn op de laatste trends, maar vooral vanuit het gebruik en de wensen van de bewoners. 

 

"IK ONTWERP VOORAL IN DE SCANDINAVISCHE STIJL, WAARBIJ EEN LICHTE BASIS, FUNCTIONALITEIT, NATUURLIJKE MATERIALEN EN DUURZAAMHEID VOOROP STAAN."

 

 Duurzaamheid is hierin voor mij een belangrijk thema, omdat vooral in de interieurbranche er nog veel te winnen valt qua duurzaamheid. Ik werk dan ook graag met duurzaam en verantwoord materiaal, verf en duurzame merken. Het gaat niet om het volgen van elke trend, maar juist om een mooi interieur neer te zetten wat langer mee gaat. Juist hier kunnen we stappen maken in het consuminderen en het bewust kiezen voor producten die eerlijk gemaakt zijn en waar we oprecht blij van worden.

 

Aukje Rijpma- Bouma