Trend: bruin en beige kunnen weer en zo pas je ze toe

Beeld: menu

Bruin is het nieuwe zwart en beige het nieuwe grijs. Maar hoe voeg je bruin en beige toe aan je interieur zonder dat het oubollig wordt? Ik geef je graag wat tips.

Bij de kleuren bruin en beige denk je wellicht aan de massieve bruine interieurs, zoals we die van vroeger kennen. Daar gaan we niet naar terug, maar de kleuren van toen zijn wel weer terug van weggeweest. En dan bedoel ik niet de populaire roodbruine terracotta kleur, maar echt bruin-bruin. Met de opkomst van meer natuurlijke kleuren en materialen in onze interieurs, is dit een heel logisch vervolg.

Bruine accessoires toevoegen

Beeld: H&M

Beeld: &Tradition

Met natuurlijke materialen zoals (donker) hout, riet, bruin marmer of aardewerk kun je op een subtiele manier verschillende nuances bruin en beige aan je interieur toevoegen. Maar ook met textiel zoals kussens of vloerkleden in die tinten, kunnen prima een ‘bruine’ touch aan je interieur geven.

Donkere houtsoorten of fineer

Beeld: menu

h&m home

Blank hout is lang de trend geweest, maar zo langzaamaan gaan we de donkere houtsoorten ook weer waarderen. Veel merken komen dan ook met meubels en accessoires in een donkere uitvoering. Natuurlijk hoef je niet ineens al je meubilair te vervangen door bijvoorbeeld donker eiken, je mag best verschillende kleuren hout combineren voor een speels effect.

Mix met wit

Beeld: Menu

Bruin en beige zijn fijne kleuren om te gebruiken in een licht interieur. Ze voegen op subtiele wijze warmte toe aan bijvoorbeeld een Scandinavisch wit interieur. Ook wanneer je een witte of grijze vloer hebt, kan je interieur wel wat warmte gebruiken. Door bruin en beige daarmee te combineren krijg je een mooie overgang tussen de tinten.

 

En ook belangrijk: gebruik de kleuren in verschillende texturen en materialen voor een goede mix. Bijvoorbeeld door zacht linnen of een bruine mand van een natuurlijk materiaal. Of zet een mooie fauteuil neer met een frame van donker eikenhout.

Gelukkig hoef je zwart en grijs niet helemaal te verbannen, het gaat juist heel goed samen met bruin. Juist de combinatie maakt het geheel net wat stoerder, vooral wanneer je harde materialen gebruikt als zwart staal of marmer.

Combineren met zwart

Gelukkig hoef je zwart en grijs niet helemaal te verbannen, het gaat juist heel goed samen met bruin. Juist de combinatie maakt het geheel net wat stoerder, vooral wanneer je harde materialen gebruikt als zwart staal of marmer.

Bruin met kleur

Beeld: &Tradition

Bruin en beige laten zich ook vrij makkelijk combineren met andere kleuren. Bijvoorbeeld door ze alleen te gebruiken in de accenten of door donker eiken meubels tegen een fris kleurtje af te laten steken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0