het kies & mix verbouwings traject

Bij Stedsk ben je aan het juiste adres voor deskundig advies en begeleiding bij verbouwingen en renovaties.

 

Het kies & mix traject biedt een op maat gemaakt verbouwingstraject, waarbij je precies kiest wat je nodig hebt. Of je nu hulp zoekt bij het tekenen van een indeling, het ontwerpen van een badkamer, advies voor de afwerking van je woning, of bij het uitzoeken van nieuwe meubels, dit traject past zich volledig aan jouw wensen aan.

 

Het doel van dit traject is om het beste uit jouw woning te halen, zodat deze optimaal aansluit bij jouw woonwensen. Daarnaast ontzorg ik je bij alle vragen en keuzes die op je af komen tijdens een verbouwing of renovatie.

 

Samen zorgen we voor overzicht, een duidelijke richting, eenheid en ondersteuning bij het maken van keuzes en het communiceren met andere partijen binnen de verbouwing. Zo wordt jouw verbouwingsproject een stuk eenvoudiger en aangenamer.

"Soms kan de verbouwing of renovatie je aanvliegen, er zijn zoveel keuzes te maken! Laat je ontzorgen door het niet allemaal zelf te hoeven doen, voor meer rust, tijd en vooral ook meer plezier in het proces."

de voordelen

 tijdbesparing  »  laat mij het werk doen zodat jij je kunt richten op andere zaken

 

deskundig advies  »  profiteer van mijn expertise en ervaring voor een optimaal resultaat

 

kostenbesparing  »  vermijd dure fouten en inefficiënte keuzes met een goed doordacht plan

  

 stressvermindering  »  ik zorg dat alles klopt, zodat jij straks kunt genieten van het resultaat

 

  duurzaamheid  »  kies voor duurzame materialen en oplossingen die goed zijn voor jouw huis en de planeet

 

flexibiliteit  » selecteer en combineer precies de adviezen die je nodig hebt met het kies & mix adviestraject

 

visualisatie  »  duidelijke tekeningen die jouw plannen tot leven brengen en de communicatie met aannemers vergemakkelijken

 

 

 

 

hoe het werkt

stap 1: we maken een afspraak

De eerste stap is kennismaken.

 

Dit betekent dat ik bij je langs kom om je wensen te bespreken, de woning te bekijken en natuurlijk om elkaar te leren kennen. Ook mogelijk via Zoom!

stap 2: het kiezen van de onderdelen

Samen kiezen we de onderdelen vanuit het kies & mix traject die voor jou van belang zijn. 

 

De keuze is uit de volgende onderdelen: 

 

 

 »  advies indeling

 

» advies plaatsing muren, deuren en ramen

 

 »  kleur- en materiaaladvies

 

 »  advies afwerking woning

 

 »  ontwerp keuken en badkamer

 

 »  licht- en elektraplan

 

 »  2D en 3D tekeningen

 

 »  project begeleiding

 

»  advies raambekleding

 

 »  advies meubels en accessoires

stap 3: je ontvangt een offerte en planning

 Voor het op maat gemaakte verbouwingstraject ontvang je een uitgebreide offerte met daarin de onderdelen beschreven en een planning. 

 

Naast het werken met een vaste prijs, is het eventueel ook mogelijk om tegen een uurtarief te werken. Dan kan handig zijn wanneer het van te voren moeilijk in te schatten is wanneer je mijn hulp nodig hebt of het werk flexibel is. 

 

Zodra we de afspraken op papier hebben staan gaan we van start met het realiseren van je droomwoning! 


wat houden de losse onderdelen in?

advies indeling

Een indelingsadvies is bedoeld om binnen de kaders van de ruimte en/of verbouwing een optimale indeling voor de meubels te realiseren. Bijvoorbeeld: hoe deel je de nieuwe aanbouw in, hoe creëer je een extra zithoek, of waar plaats je de keuken?

 

Het resultaat is een uitgewerkte plattegrond met één of meerdere passende indelingen binnen de huidige muren, zodat je zelf niet meer hoeft te puzzelen!

 

»  tijdbesparing door een direct toepasbaar plan

»  deskundige indeling voor optimaal gebruik van de ruimte

»  minder stress en onzekerheid over de inrichting

 

advies plaatsing muren, deuren en ramen

Het indelingsadvies kan worden uitgebreid met bouwtechnische aanpassingen. Bij grondige verbouwingen kan het handig zijn om muren, deuren of ramen te verplaatsen of aan te passen. Eerst kijken we naar hoe de woning bewoond zal worden: wat heb je nodig en welke meubels en functies moeten een plek krijgen?

 

Door te schetsen ontstaat een nieuwe indeling met bijbehorende aanpassingen. Het resultaat is een goed doordacht plan, afgestemd op jouw woonbehoeften, voor een functionele en leefbare woning.

 

 

»   een volledig op maat gemaakt plan

»   besparing van tijd en kosten door efficiënte bouwtechnische aanpassingen

»  voorkomen van fouten tijdens de verbouwing

 


kleur- en materiaaladvies

Dit advies omvat alles van muurkleur tot vloerkeuze en materialen zoals hout, behang of tegels. Je ontvangt een gebalanceerd kleuren- en materialenplan met stalen voor een duidelijk en overzichtelijk geheel.

 

Bij Stedsk maken we gebruik van duurzame verfmerken en materialen, ook geschikt voor monumentale panden.

 

»  een samenhangend en esthetisch aantrekkelijk interieur

»  stressvermindering bij het kiezen en combineren van kleuren en materialen

»  gebruik van duurzame materialen voor een milieuvriendelijker huis 

advies afwerking woning

De afwerking van je woning gaat over de details die het geheel compleet maken en kunnen worden afgestemd op de stijl en periode van je woning. Denk aan deuren, architraven, plinten, vensterbanken, deurbeslag, en eventuele ornamenten of lambriseringen.

 

Met dit advies krijg je een compleet, op elkaar afgestemd plan voor de afwerking, met respect voor de woning en de architectuur.

 

»   een harmonieus afgewerkte woning

»   verhoging van de waarde en esthetiek van je huis

»  minder moeite bij het uitzoeken van afwerkingsdetails

 


ontwerp keuken en badkamer

Het ontwerpen of kiezen van een keuken of badkamer kan veel werk zijn. Door het ontwerp uit handen te geven, hoef je niet zelf op zoek te gaan naar tegels, het perfecte aanrechtblad blad, of na te denken over de hoogte van de toiletpot. Het resultaat is een uitgebalanceerd en doordacht ontwerp dat perfect bij jouw wensen past.

 

»  tijdbesparing en minder stress

»  een perfect ontworpen keuken of badkamer zonder zorgen

»  een prachtig en functioneel eindresultaat 

licht- en elektraplan

Een goed doordacht plan voor verlichting, schakelaars en stopcontacten is essentieel voor een functionele en aangename leefruimte. Dit plan wordt gemaakt aan de hand van een globale indeling van het interieur, de badkamer en/of de keuken.

 

Zo weten we precies waar een wandcontactdoos, een wandlamp of een schakelaar nodig is om ervoor te zorgen dat alles op de juiste plek zit en gemakkelijk te bedienen is.

 

»  voorkomen van ongemakken en frustraties

»  een comfortabele en goed verlichte woning

»  functionele en praktische oplossingen op de juiste plekken


2d en 3D tekeningen

Het visualiseren van je plannen in 2D of 3D kan je helpen een beter inzicht te krijgen in de ruimte, afmetingen en het gevoel dat je zult ervaren. Deze tekeningen brengen de ideeën tot leven, helpen bij het maken van keuzes en enthousiasmeren over de plannen.

 

Ook voor aannemers is een goede plattegrond of 3D-tekening van grote waarde, wat de communicatie en uitvoering vergemakkelijkt.

 

»  een duidelijk visueel beeld van je toekomstige ruimte

»  betere besluitvorming en communicatie met aannemers

»  voorkomen van misverstanden tijdens de uitvoering  

project begeleiding

Soms is het fijn om iemand te hebben die de vinger aan de pols houdt tijdens de verbouwing. Door regelmatig op locatie te komen kijken, zorg ik ervoor dat alle plannen goed worden uitgevoerd en sta ik klaar voor vragen of noodzakelijke aanpassingen. Ik begeleid het traject op een manier die bij jou past, om je te ontzorgen. 

 

»  gemoedsrust en stressvermindering

»  tijdige signalering en oplossing van problemen

»  een soepel en stressvrij renovatieproces


advies raambekleding

 Raambekleding is bepalend voor je woonplezier en de aankleding van je woning. Of je nu veel zonlicht wilt binnenlaten, meer privacy wilt creëren, of juist een maximaal uitzicht naar buiten wilt hebben, voor elke wens is een passend advies. 

 

»   perfecte balans tussen licht, privacy en stijl

»   gebruik van duurzame en recyclebare materialen

»   verbetering van wooncomfort en esthetiek  

advies meubels en accessoires

Om je huis helemaal af te maken, geef ik advies voor meubels en accessoires. Misschien hoeft niet alles nieuw, maar soms past een bepaald meubel gewoon niet meer in de nieuwe ruimte. Binnen  jouw woonstijl wordt er gezocht naar nieuwe tafels, stoelen of een compleet meubelplan.

 

Ook hierbij letten we op duurzaamheid, verantwoorde productie en de levensduur van de producten.

 

»   een zorgvuldig samengesteld meubel- en accessoiresplan

»   tijd- en stressbesparing bij het vinden van de juiste meubels

»   een harmonieus en duurzaam interieur  


"Stel jouw ideale advies samen of vraag een kennismaking aan om over jouw op maat traject te sparren".

hoi, ik ben aukje

de interieurontweper van stedsk

Als klein meisje zat ik graag aan de keukentafel te tekenen, samen met mijn vader die als timmerman vaak huizen tekende voor zijn werk. Terwijl hij bezig was met zijn schetsen, begon ik niet met het huis zelf, maar met het tekenen van de bewoners: de vader, de moeder, de kinderen en soms zelfs een hond. Deze personages vormden het startpunt van mijn ontwerp. Ik tekende eerst een gevel en vervolgens een plattegrond met een indeling die perfect paste bij het gezin dat er zou gaan wonen. Op die manier ontstond er niet alleen een compleet dorp op papier, maar ook mijn passie voor het indelen en inrichten van woningen.

Na vijftien jaren ervaring als interieurontwerper en zelf een eigen huis uit 1891 te hebben verbouwd, kan ik wel zeggen dat hier mijn kracht ligt.

 


veel gestelde vragen

»  ik weet niet precies wat ik nodig heb?

Niet iedereen heeft behoefte aan hetzelfde traject, met hetzelfde advies. Daarom bespreken we samen welk advies je nodig hebt. Maar ook in de loop van het traject kun je, in overleg, nog onderdelen toevoegen of eruit halen als dat nodig is.

 

»  wat zijn de kosten voor dit advies traject?

Omdat geen enkel huis en verbouwing hetzelfde is, zijn de kosten ook niet voor iedereen hetzelfde. Daarom wordt er bij dit traject gewerkt met een offerte, welke wordt opgemaakt nadat we besproken hebben wat voor advies je nodig hebt. 

 

»  staat de volgorde van de verschillende onderdelen vast?

Nee, de volgorde van het advies hoeft niet precies zo te gaan als bij het kies & mix traject staat beschreven. Afhankelijk van jouw planning en van je eventuele aannemer, kijken we in welke volgorde en binnen welke termijnen we de verschillende onderdelen uitwerken.

 

»  kan ik ook voor het hele traject een offerte krijgen en dan zelf kiezen wat ik afneem?

Ja dat mag ook! De offerte is vrijblijvend en daardoor mag je zelf kiezen welk onderdeel je wel of niet wilt afnemen. Ook tijdens het proces, kan dit in overleg, nog aangepast worden.

 

»  ik woon niet in de buurt, is dit traject dan ook voor mij mogelijk?

Afhankelijk van welke onderdelen van het traject je nodig hebt, is er vaak veel mogelijk, ook digitaal. Dus stuur me even een berichtje en dan bespreek ik graag met je de mogelijkheden!

 

»  kun je ook bouwkundige tekeningen maken?

De ervaring leert dat aannemers en installateurs erg gebaad zijn bij goede tekeningen op maat, waarin alle plannen voor de verbouwing of renovatie uitgewerkt zijn. Ondanks mijn ervaring ben ik geen bouwkundige en daardoor moeten de tekeningen altijd gecontroleerd worden door een aannemer of constructeur voor goedkeuring. Maar over het algemeen zijn aannemers/installateurs erg blij met al het werk wat al voor ze is gedaan zodat ze snel aan de slag kunnen met de verbouwing!

 

Een afspraak inplannen?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor jouw woning of gewoon even kennismaken om de opties door te nemen? Neem dan gerust contact op. 

 

Dit kan door een e-mail te sturen naar aukje@stedsk.nl of door het formulier in te vullen op de contactpagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!