· 

Tips voor het inrichten van je (thuis)werkplek - Wonen&Co

Bron: My Scandinavian Home

Een fijne werkplek willen we allemaal. Of je nu thuis voor jezelf werkt of op kantoor voor een baas: een inspirerende ruimte is essentieel om productief te kunnen werken. Ik geef je graag wat tips om de ideale werkplek te creëren.

Licht is alles

Bron: Nina Holst – stylizimoblog.com

Bron: Catesthill

De ideale werkplek begint met goed licht. Zorg voor voldoende daglicht door je bureau niet te ver van het raam af te zetten. Zo vang je het meeste natuurlijk licht op, en dat is het beste licht om productief te kunnen werken. Let er wel op dat het licht niet direct op je computerscherm valt, dat werkt dan weer niet prettig.

 

Voor wanneer het schemerig wordt of helemaal donker, heb je minimaal een centrale lamp (basisverlichting) en een bureaulamp (functionele verlichting) nodig om je werk te kunnen doen.

Creëer opbergruimte

Bron: Hubpages

Bron: Ikea

Niets vervelender dan een rommelige werkplek. Wanneer je eerst je bureau moet opruimen voor je kunt beginnen aan een werkdag, start je al a-productief. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en geef spullen een vaste plek om je werkplek opgeruimd en overzichtelijk te houden. Zoeken is verleden tijd en opruimen wordt een stuk prettiger.

Bron: Ikea

Bron: Homeyohmy

Je dagelijkse dingen zet je bijvoorbeeld in een organizer op het bureau, spullen die je minder vaak nodig hebt, kun je kwijt in een kast of op wandplanken boven je bureau. Gebruik opbergers zoals dozen, manden en mappen om alles in te bewaren. Overal is wel een organizer voor te vinden, zelfs voor de kleinste prulletjes.

Maak je werkplek inspirerend

Bron: yellowtrace.com.au

Bron: Nina Holst – stylizimoblog

Het is belangrijk dat een werkplek je productiviteit stimuleert en dat je je er fijn voelt. Je brengt er veel tijd door, dus maak ook werk van de aankleding. Maak bijvoorbeeld een moodboard op de wand met inspiratiebeelden, of maak een wandcollage met dingen die je hebt gedaan, of nog moet doen.

Bron: unfinishedhome

Bron: hitta-hem.blogspot.com

Breng kleur aan, zet accessoires neer, trakteer jezelf op een bosje bloemen en hang mooie inspirerende foto’s of quotes aan de muur. Maak van je (thuis)kantoor een gezellige plek!

Voeg planten toe

Bron: myscandinavianhome.blogspot.ca

Bron: The Design Files/photo Tara Pearce

Last but not least: planten! Groen doet het overal goed, zeker op de werkplek. Niet alleen staan ze gezellig, ze dragen ook bij aan de productiviteit. Planten zorgen voor zuurstof, zuiveren de lucht, zorgen voor een betere concentratie en reduceren stress. Een grote kamerplant naast je bureau is al een goed begin.

Reactie schrijven

Commentaren: 0