· 

5x tuinverlichting voor een sfeervolle tuin - Wonen&Co

Nu de avonden langer worden zitten we vaker in de tuin. en als de temperatuur dit toelaat zelfs tot ver nadat de zon is onder gegaan. dit vraagt om goede, maar vooral ook sfeervolle tuinverlichting. Ik heb mijn favoriete tuinverlichting voor je op een rijtje gezet;

De Pipe Hurricane van Menu

De gietijzeren waxinelichthouders van het merk Menu zijn een combinatie van eenvoudig Scandinavisch design en de creativiteit en stoerheid van de Vikingen. De Vikingen gebruikten dezelfde methode duizenden jaren geleden om licht in de duisternis te scheppen. De waxinelichtjes zijn subtiel maar zorgen voor een sfeervolle, speelse tuinverlichting. 

Checkmate No.1 van Gacoli

De lampen uit de Checkmate serie van Gacoli lijken op gewone binnenlampen door hun typische lampenkap, maar ze zijn speciaal ontworpen voor buiten. De serie bestaat uit staande lampen en hanglampen. Ze werken op ingebouwde zonnepanelen waardoor je ze overal kunt ophangen of neerzetten. Is er even geen zon? Geen probleem. Een oplader laadt de lampen in twee uren op. Je zult ’s avonds nooit in het donker zitten want de Checkmate gaat automatisch aan wanneer het schemerig wordt.

Poppy van Northernlighting

Een veld vol lange papavers was de inspiratiebron voor de nieuwe serie olielampen van Northernlighting. Strakke vormgegeven stengels met daarboven de peulen van deze elegante bloemen, inclusief de kroon. De serie bestaat uit twee verschillende versies, een dunne en een bolle variant.  Beiden zijn uitgevoerd als tafellamp, een vloerlamp met poot of voorzien van een pin om in het gras te steken. De oliehouders bevatten een veiligheidsdeksel waardoor de lampen veilig zijn voor kinderen. Ideaal voor een sfeervol avondje!

Guidelight van Weltevree

De Guidelight lamp is dé perfecte verlichting voor buiten. De lamp kent drie verschillende standen; zaklamp, werklamp en sfeerverlichting. Door een draai over z’n bol verandert hij van stand. Door de verschillende functies en zijn handige design kan hij ingezet worden op een gezellig tuinfeestje, maar ook voor een avondwandeling in het bos of op vakantie. Hij is op te laden middels een micro-USB en gaat tot wel 150 uur mee. Spatwaterdicht, zuinig en verkrijgbaar in het rood en groen. 

Vita Cup Zink van KS Verlichting

Een kleine, maar stoere wandlamp voor de tuin, dat is de Vita Cup Zink. Hij dankt zijn vorm aan de koffiebekers van KS Verlichting, maar dan uitgevoerd in staal én zonder oortje. Hij is verkrijgbaar in het zwart, verzinkt staal en in het koper. De fitting is geschikt voor een led spot, wat tot 85% minder energie verbruikt dan een spaarlamp. Én toch is het licht net zo sfeervol.


Reactie schrijven

Commentaren: 0