· 

De comeback van de rubberplant - Wonen&Co

Bron: wendell.se

De rubberplant (Ficus robusta) is weer helemaal trendy. Hij had een beetje een suffig imago, maar eigenlijk is hij dé perfecte plant voor binnen. Hij is een ster in het zuiveren van de lucht, resistent tegen insecten én is gemakkelijk te verzorgen. Ik vertel je graag meer over mijn nieuwe favoriete plant. 

Verzorging

De rubberplant is erg makkelijk te verzorgen. Het belangrijkste is dat de kluit niet helemaal uitdroogt, dus geef hem geregeld water. Maar wel pas wanneer de bovenkant van de aarde droog is. De rubberplant houdt namelijk niet van te veel water, dus laat nooit water onder in de pot staan. Geef hem af en toe wat plantenvoeding en verpot hem

om de twee jaar in een grotere pot zodat hij weer verder kan groeien.

 

Leuk feitje: het sap (latex) van de Ficus werd vroeger gebruikt om rubber van te maken, vandaar de bijnaam. 

Standplaats

Bron: magicdreamlife.com

De rubberplant houdt niet van de felle zon omdat de bladeren dan kunnen verbranden. Zet hem liever op een lichte standplaats, zonder direct zonlicht bij een temperatuur tussen de 15 en de 22 graden. Bijvoorbeeld in de woonkamer of hal. De bonte variant van de rubberplant kan iets beter tegen zonlicht. Om te voorkomen dat hij naar één kant toe groeit, kun je hem af toe een stukje draaien.

Giftig

freundevonfreunden.com

Bron: roomed.nl

De rubberplant kan erg groot worden wanneer hij de daar de ruimte voor krijgt. Wanneer je hem daarin zijn eigen weg laat gaan, groeit hij uit tot een unieke eyecatcher voor in huis. Eventueel kun je hem hierin begeleiden. Als de rubberboom te groot wordt kun je hem in het najaar wat terugsnoeien. Maar draag hierbij wel handschoenen want het melksap dat eruit loopt kan irriterend zijn voor huid en ogen en is zelfs giftig bij inname. Pas dus op met kinderen en huisdieren!

Luchtzuiverend

Bron: abigail brown, via pinterest

De rubberplant zuivert niet alleen de lucht, hij maakt de lucht écht schoner. Hij neemt namelijk giftige stoffen op uit de lucht via zijn bladeren, slaat die op en breekt ze af.  Het is daarom één van de beste planten om in huis te hebben. Zet hem in je woonkamer of in je slaapkamer voor een goede nachtrust.

Reactie schrijven

Commentaren: 0