· 

Zo pas je roze toe in huis - Wonen&Co

bron; planete-deco.fr

Roze gaat al een poosje mee in het interieur, maar krijgt de laatste tijd steeds vaker een prominentere rol. Niet zo gek ook, want met roze kun je eigenlijk alle kanten op. Van zacht poederroze of zalmkleur, naar rood-roze tinten of tot bijna grijs; ik neem je graag mee in de wondere wereld van roze interieurs.

Stijlvol

bron; Roomed.nl

Roze wordt vaak gezien als lief, romantisch, onschuldig en vrouwelijk. Maar roze kan ook stoer, gedurfd en erg stijlvol zijn. In de juiste combinaties en in de juiste materialen is roze een kleur die staat als een huis. Een kleur waar mannen niet meer bang voor hoeven zijn.

bron; Etsy

Roze is perfect te combineren in een Scandinavische of moderne inrichting. De kleur geeft warmte en door de verschillende tinten is er altijd wel één die bij jouw interieur aansluit. Combineer het met hout, goud, zwart-wit, ton sur ton of gebruik de kleur om een mooi detail uit te lichten.  

Roze, rood en paars

bron; vtwonen

bron; Homedeco.nl

bron; fermliving

Je hebt gewoon roze roze, maar daarnaast zijn er een heleboel verschillende tinten die we nog steeds roze noemen.  De ene neigt het meer naar rood, de andere meer naar paars of je komt uit bij een vergrijsde roze. Door deze variaties is er een groot scala aan verschillende tinten roze. Niet gek dat deze kleuren onderling ook goed met elkaar matchen, bijvoorbeeld in een ton sur ton interieur.  

 

Voor de herfst zijn de warme donkere roze-rode of paarse kleuren een snelle manier om meer warmte aan je interieur toe te voegen. 

Contrast

bron; Roomed.nl

bron; merde-petit-maitre

Bron; simon watson, via roomed

Een gouden combinatie is roze met donkergroen. Deze contrasterende kleuren geven je interieur een verrassende twist. Bijvoorbeeld door het kiezen van een groen meubelstuk,  zoals een fauteuil, of door het schilderen van een muur in deze tint. Maar de makkelijkste manier om dit contrast te creëren is door het toevoegen van groene planten of bijvoorbeeld een tropische behang voor een exotisch tintje. En voeg om het af te maken nog een paar gouden details toe.

Roze favorieten

Het blijft natuurlijk een zoektocht naar die kleur die bij jou past en je interieur past. Hieronder vind je alvast een aantal roze tinten die prachtig te combineren zijn. 

Soft Clay van vtwonen

bron; vtwonen.nl

Dead Salmon van Farrow&Ball

bron; farrow&ball

Terra van vtwonen

bron; vtwonen.nl

Light peachblossom van Little Greene

bron; littlegreene

Ashes of roses van Little Greene

bron; littlegreene

Reactie schrijven

Commentaren: 0