· 

5x het leukste behang voor de kinderkamer - Wonen&Co

Een saaie kinderkamer opvrolijken? Met de talloze keuze aan behang dessins is dat tegenwoordig heel makkelijk. Zo zijn er een aantal illustraties uit kinderboeken die weer herontdekt zijn en in een nieuw (behang)jasje zijn gestoken. Bijvoorbeeld die van Fiep Westendorp. Ik zet graag mijn favorieten op een rijtje.

Er staat een paard in de… kinderkamer!

Kek Amsterdam heeft onder de naam Wallpaper Stories een behang serie geproduceerd, speciaal voor de kinderkamer. De afbeeldingen zijn illustraties uit kinderboeken getekend door Fiep Westendorp (Floddertje, Pluk van de Petteflet), Max Velthuijs (Kikker), Marije Toman en Noëlle Smit. Dit exemplaar is getekend door Fiep Westendorp en komt uit het boek Pluk van de Petteflet, van Annie M.G. Schmidt. Op de afbeelding staat het paard Langhors van de Majoor, het langste paard ter wereld!

 

De illustratie is op meerdere banen vliesbehang geprint waardoor het makkelijk aan te brengen is. Het kan zowel in de hoogte als in de breedte bijgesneden worden

Tover een beestenboel op de muur

Het Animals magneetbehang van Groovy Magnets, de naam zegt het al, is magnetisch. De kleine ijzerdeeltjes in het vinyl maken het mogelijk om op dit behang leuke foto’s, briefjes, kaarten of tekeningen aan de muur te hangen. Deze wandbekleding komt in één baan van 265 cm hoog en 63,5 cm breed. Naast deze kitten is het behang ook te verkrijgen met een zebra, giraffe of konijnen print.

Op avontuur met Harry de Egel

Ga mee op een spannend avontuur met Harry de Egel. Harry vaart in zijn kano over de woeste rivier en ’s nachts, als hij moe is, valt hij slaap in zijn tipi. Het dessin biedt voldoende inspiratie voor een verhaaltje voor het slapen gaan! Het ontwerp van Esther Schuivens is, ondanks de vele illustraties, neutraal van kleur. Hierdoor is de print ideaal voor in een rustige kinderkamer, zonder dat het saai wordt!

Altijd volle maan

Nog meer mooie wanddecoratie van de Kek Amsterdam collectie. Deze volle maan komt uit het boek ‘Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos’ door Han G. Hoekstra en Fiep Westendorp. Je kunt dit behang het beste combineren met rustige, lichte kleuren om te voorkomen dat de kinderkamer te donker wordt. Bijvoorbeeld met een witte vloer. De hele afbeelding is 280 cm hoog en 194,80 cm breed. Is de wand van de kinderkamer ietsje kleiner? Geen probleem, je kunt het gerust wat bijsnijden.

Behang voor de autoliefhebber

Speciaal voor de stoere jongens heeft Studio Ditte een behang met werkauto’s. Brandweerwagens, vrachtwagens, takelwagens, allemaal met een vintage tintje en in prachtige kleuren. Meer fan van gewone vintage auto’s? Dat kan ook. Studio Ditte heeft een hele reeks aan wandbekleding voor kinderkamers, voor jongens én meiden. Naast behang zijn bijna alle prints van Studio Ditte ook te verkrijgen als dekbedovertrek of sierkussen. Gegarandeerd een stoere kinderkamer!