· 

7 alternatieven voor de kerstboom - Wonen&Co

Bron: blog.kitandforage. com

Mocht je dit jaar even geen zin hebben in het opruimen van vallende naalden, dan zijn er genoeg leuke alternatieven. Ik zet de leukste ideeën op een rij.

Boom op de muur

Bron: almostmakesperfect.com

Gebruik je creativiteit en maak van kersttakken een boom aan de muur. Dit kun je op een hele nonchalante manier doen of super strak, maar net wat je zelf mooi vindt. Hang er een paar ballen aan en je alternatieve boom is klaar voor de kerst.

Licht!

Bron: Ikea

Bron: apairandasparediy.com

Met een lichtsnoer kun je makkelijk de contouren van een kerstboom namaken. Plak het snoer met doorzichtige tape op de muur of wikkel het rondom kleine spijkertjes op bijvoorbeeld een houten bord.

Kamerden

Bron: ensuus.nl

Bron: themerrythought.com

Wil je wel graag een boom, maar heb je er geen ruimte voor? Je kunt ook een mini exemplaar halen en die versieren. Of haal een kamerden in huis. Die is verwant aan de kerstboom en heeft ideale takken om versiering aan op te  hangen. Deze den is nu volop verkrijgbaar bij tuincentra, maar je kunt hem ook online kopen.

Boom van hout

Bron: vtwonen

Bron: 101 woonideeën/foto Ernie Enkelaar

Ook een optie: een boom van hout. Je kunt ze zelf maken, zijn makkelijk te versieren én je hebt geen last van naalden. Houten bomen doen het goed in een minimalistisch of Scandinavisch interieur.

Wandkleed of poster

Bron: hkliving

Het ophangen van een wanddoek of poster met een levensgrote kerstboom wordt steeds populairder. Je hoeft ‘m niet te versieren, dus lekker snel en gemakkelijk.

Boom van ornamenten

Bron: louiseroe.dk

Met een beetje creativiteit kun je bijna overal een kerstboom van maken. Bijvoorbeeld door allemaal sterren, kerstballen of cadeautjes op te hangen in de vorm van een kerstboom. Zelfs van kerstkoekjes. Let dan wel goed op je kinderen en huisdieren.

Kersttak

Bron: bloomingville

Ook leuk: zet een paar takken in een mooie pot of vaas en spuit ze in een kleur. Bijvoorbeeld winters wit of met gouden glitters. Een paar hangers en ballen erin en je alternatieve kerstboom staat! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0