· 

Hoe kies je de juiste kapstok? - Wonen&Co

Een passende kapstok uitzoeken voor in de hal kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende soorten en is er altijd een te vinden die in jouw hal past. Ik help je graag een handje op weg. 

Maak gebruik van de wand

Een kapstok aan de wand is de meest voorkomende variant. Het is praktisch, stevig en je kunt er veel spullen aan ophangen. Er zijn dan ook talloze soorten te verkrijgen. Met 4 haken of 10, met een roede of een plank waar je bijvoorbeeld een paar leuke manden op zet. Let er wel op dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van de kapstok te dragen.

Bron: www.timzowoodliving.nl 

De staande kapstok als eyecatcher

Er wordt niet zo snel voor een staande kapstok gekozen omdat ze vaak als onhandig worden ervaren. Een staande kapstok kan echter een ware eyecatcher voor je hal zijn! De ranke vorm, de poot en de kruin. Deze variant komt het beste tot zijn recht als ie vrij in de ruimte kan staan. Niet alleen het mooist, maar op die manier ook het handigst in gebruik. Een nadeel is wel dat hij daardoor veel ruimte in beslag neemt. Een staande kapstok is een ideale keuze wanneer je geen stevige muur hebt voor een wandkapstok of wanneer je de kapstok wil kunnen verplaatsen.

Bron: www.zuiver.com

Losse haken voor een speels effect

Door losse haken op de wand te schroeven krijg je een leuk speels effect! Op een enkele haak kun je misschien maar één jas of tas kwijt, dus gebruik er niet te weinig. Je kunt kiezen voor strak vormgegeven haken van dezelfde afmeting, netjes op een rijtje, maar je kunt ze ook willekeurig op de wand bevestigen en variëren met verschillende maten voor een speels effect. Met haken creëer je een stijlvolle en functionele manier om je jassen en tassen aan op te hangen. 

Bron: www.bylassen.com

Een eigen kapstok voor de kinderen

Iedereen zijn of haar eigen haakje, dus ook de kinderen. Zo kunnen ze zelf hun jas ophangen aan hun eigen speciale kapstok. Zorg er dan wel voor dat de kapstok wat lager hangt zodat ze erbij kunnen, maar houd daarbij ook rekening met de groei. 

Óf maak je kapstok zelf

Door een kapstok zelf te maken kun je hem aanpassen naar al je wensen. Dat kan heel simpel van een houten plank met haken erop bevestigd, maar ook van steigerbuizen zoals op onderstaande foto. Zet er een paar manden op voor je accessoires en je bent klaar!

Bron: www.praxis.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0