· 

Creëer de ultieme Ibiza-look bij je thuis - Wonen&Co

Bron; petite-passport.com

De zon draait overuren deze zomer, heerlijk! Een goede reden om je zomervakantie dit jaar gewoon in eigen land door te brengen. Grote kans dat je huis geen strandwoning is of lijkt op een villa op Ibiza, maar met de volgende tips en inspiratie creëer je in een handomdraai een Ibiza look bij je thuis of op je veranda.

Witte basis

De Ibiza look begint met een witte basis. Deze bestaat uit de typische witte binnen- en buitenmuren gemaakt van leem of met een leemafwerking. De structuur van leem geven de woningen een zachte, natuurlijke uitstraling, ondanks de witte kleur. Om thuis hetzelfde effect te bereiken kun je de muren afwerken met witte leemstuc of leemverf. Dit materiaal zorgt voor een goede klimaathuishouding binnenshuis door de warme- en vochtregulerende eigenschappen. Het materiaal wordt daardoor steeds vaker in Nederland toegepast.

Bron; petite-passport.com

Bron; style-files.com

Bron; lovely-market.fr

Houten plafonds

Typisch voor de huizen op Ibiza zijn de houten plafonds met grove balken van donker, robuust hout. Ze geven daarmee de woningen een warme en uitnodigende sfeer. De daken van veranda’s en overkappingen worden vaak gemaakt van rijen dikke takken. Deze zorgen voor de nodige schaduw voor de bewoners en de planten, maar ook voor een fascinerend lijnenspel op de vloer. Een houten plafond is helaas niet voor iedereen weggelegd in Nederland, maar voor de veranda of overkapping kun je thuis vrij gemakkelijk de Ibiza look namaken.

Bron; residence.nl

Bron; Vera Lachia

Bron; Residence.nl

natuurlijke materialen

Het Ibiza-interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan een wollen vloerkleed voor op de stenen vloer, (vintage) houten meubels, linnen beddengoed en natuurlijk mogen rotan lampen, krukjes en manden niet ontbreken. Voeg er nog een paar stenen, takken, schelpen en andere strandvondsten aan toe om het af te maken.

Bron; petite-passport.com

Bron; petite-passport.com

Bron; style-files.com

Bron; Michael Paul - bobedre.dk 

Bohemian + Ibiza

De bohemian stijl – een bonte mix van verschillende materialen en opvallende kleuren – is nauw verweven met Ibiza. De rustige basis van de Ibiza stijl leent zich namelijk goed voor een beetje kleur. Kleuren zoals roze, rood, geel en paars vind je daardoor overal op het eiland. Denk aan vloerkleden, beschilderde aardewerken potten en kussens met weelderige patronen. Ook planten zoals cactussen, vetplanten en fel gekleurde bloemen zijn een fijne toevoeging op de typische Ibiza look.

Bron; petite-passport.com

Bron; Runaway Gypsy

Reactie schrijven

Commentaren: 0