· 

Een wand bekleden met hout - Wonen&Co

Bron: salvator-store.be

Uitgekeken op het behang of last van slechte akoestiek in je huis? Ga dan voor het bekleden van een wand met hout. Ik laat je graag een aantal mooie voorbeelden zien op het gebied van houten wanddecoratie.

Houten panelen

Eén van de makkelijkste manieren om een muur te bekleden met hout is het gebruik van kant en klare ‘panelen’, te koop bij een bouwmarkt. Bekleed hiermee bijvoorbeeld de open haard of de achterwand van je slaapkamer. Er zijn veel mogelijkheden. Denk aan teak, eiken, kersen, licht of donker hout, chic of stoer, horizontale stroken of vierkante blokjes. Met een houten wand heb je een echte eyecatcher in huis.

Bron: wonderwallstudios

De voordelen van hout

  • Hout verbetert de akoestiek en het isoleert
  • De variatie in houtsoorten is groot, daardoor is het toepasbaar in vrijwel alle woonstijlen.
  • Door horizontale of verticale stroken te gebruiken kun je een wand breder of hoger laten lijken
  • Ook niet onbelangrijk; hout is een duurzame keuze

Bron: zipcode design

Eigen ontwerp

Je hoeft natuurlijk geen kant en klare panelen te gebruiken. Wees creatief! Ik laat nog een aantal voorbeelden zien van mooi gebruik van houten wandbekleding.

Bron: form us with love

bron: annetteobrien.com.au

Bron: thedesignfiles.net

Alternatieven

Wil je wel de voordelen van hout, maar zonder dat het zichtbaar aanwezig is in je interieur? Kies dan voor een wandpaneel, bijvoorbeeld van Kek Amsterdam. Zij drukken de mooiste afbeeldingen op hout. Zoals een bloemenprint, een roze flamingo of een met kleurrijke exotische vogels.  

Bron: kek amsterdam

Of kies voor behang met een houtdessin. Dit is ideaal voor wanneer je juist wél de houtlook wil, maar geen echt hout op de muur wilt bevestigen. 

Bron: timber strips

Reactie schrijven

Commentaren: 0