· 

8x duurzame shoppen voor je interieur - Wonen&Co

Bron; Tangent GC

Wil jij je interieur duurzamer maken? Kies dan voor verantwoorde producten en merken. Ik laat je graag een aantal woonaccessoires zien die niet alleen verantwoord voor het milieu zijn, maar ook nog eens stylish voor je interieur.

De oak n3 bank van Ethnicraft

Bron; Ethnicraft

Eenvoudig, maar ontzettend mooi is de eikenhouten bank van het merk Ethnicraft. Als zitplek voor bij de eettafel of als stijlobject in je interieur. De bank komt uit een serie meubels die gemaakt zijn van massief eikenhout waarin je de nerven en noesten duidelijk ziet. Door de afwerking van hardwaxolie blijft deze natuurlijke look zichtbaar en wordt het hout beschermt tegen de meeste vloeistoffen. 

 

Het merk Ethnicraft draagt het FSC keurmerk voor meubels met trots en zorgt ervoor dat dit hout niet verspilt wordt. Het zaagsel wordt als brandstof en het resthout wordt hergebruikt of gerecycled, heel verantwoord dus. 

Yumeko dekbedovertrek

Bron; Yumeko

Dit comfortabele dekbedovertrek van het merk Yumeko is volledig gemaakt van biologisch fairtrade katoen. Gifvrij, puur en ook nog eens mooi! Door de basic kleuren van de overtrekken van Yumeko zijn ze makkelijk te combineren in elke slaapkamer. Met dit verantwoord beddengoed draag je slapend bij aan een betere wereld, makkelijker wordt het niet.

De Kalahari hanglamp

Bron; Good&Mojo

Het Nederlandse merk Good&Mojo maakt lampen van duurzame materialen zoals rotan, bamboe en hout. Deze Kalahari lamp is gemaakt van rotan en heeft hierdoor een luchtig karakter gekregen. Naast dat de lampen duurzaam worden geproduceerd, wordt een deel van de omzet van Good&Mojo ook nog eens geschonken aan de wakawakastichting. Deze stichting levert onder andere in crisissituaties producten aan gezinnen en verbetert de toegang tot veilige en duurzame zonne-energie in deze gebieden.

Porseleinen mokken van Return to Sender

Bron; Return to Sender

Return to Sender staat bekend om unieke producten die geproduceerd zijn door ambachtslieden vanuit de armste gebieden van de wereld.  Zo zijn deze gekleurde mokken gemaakt door vrouwen uit een familiebedrijf in Thailand, in samenwerking met ontwerpster Laura de Monchy. Een verantwoorde kleurboost voor je keuken!

De Acapulco tuinstoel

Bron; Fair Furnuture

Acapulco is de naam van dit klassieke jaren ’50 model tuinstoel van het Nederlandse merk Fair Furniture. De tuinstoel wordt in Mexico handgeweven door middel van oude Maya technieken  waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardig leer. De stoel is ook verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren gerecycled pvc.

Pink Salt linnen kussen van By Mölle

Bron; By Mölle

De Nederlandse zussen en oprichters van het merk By Mölle proberen met hun kussens en plaids de wereld een beetje mooier te maken, en dat is gelukt! Dit kussen bijvoorbeeld is gemaakt van vlasplant gewoven linnen wat voor een zachte afwerking zorgt en makkelijk te onderhouden is.  Doordat alles vanaf het spinnen tot aan de afwerking in een oude vlasmolen in Litouwen gebeurd wordt de ecologische voetafdruk van By Mölle zo klein mogelijk gehouden.

Luchtballon hanglamp van CamCam Copenhagen

Bron; CamCam Copenhagen

CamCam Copenhagen streeft ernaar om voor kinderen een best zo mogelijke leefomgeving te creëren. Dit doen ze door het ontwerpen van duurzame kinderproducten zoals deze luchtballon hanglamp gemaakt van katoen en bamboe, speciaal voor de kinderkamer.

Handzeep van Tangent GC

Bron; Tangent GC

De verzorgende handzeep collectie van het biologische merk Tangent GC wordt gemaakt van plantaardige oliën en natuurlijke ingrediënten.  Ze bevatten geen kleur, geen conserveringsmiddelen en geen petrochemische producten. Puur natuur en ook nog eens stylish verantwoord op je aanrecht!

Reactie schrijven

Commentaren: 0