· 

De mooiste dekbedovertrekken van dit moment - Wonen&Co

Niets is lekkerder dan slapen in fris gewassen beddengoed. Het geluid van knisperend katoen of het gevoel van zacht satijn op je huid. Een fijn dekbedovertrek is een genot om onder te slapen. Ik zet mijn favorieten van dit moment voor je op een rijtje.

Alles uitgestippeld

Dit dekbedovertrek is een lust voor het oog voor elke liefhebber van de Scandinavische stijl. Het witte katoen met zwarte stippen zorgt voor een rustige, maar speelse sfeer in de slaapkamer. Dit beddengoed is een ontwerp van het Deense bedrijf OYOY dat functionele producten maakt van hoge kwaliteit in leuke kleuren en vormen. Denk aan sierkussens, plaids, douchegordijnen, knuffeldieren,  keramiek en houten woonaccessoires. Het merk is de moeite waard om in de gaten te houden! Leuk feitje: de naam OYOY is geïnspireerd op de letters OY welke sinds 1929 op elk Deens vliegtuig gedrukt staan.

Flower power

Madeira is een heerlijk dekbed met bloemenprint in zachte pastelkleuren. Dit overtrek is goed te combineren in een lichte slaapkamer met roze en blauwe details. Het Nederlandse bedrijf Bedding House is gespecialiseerd in bedtextiel en staat voor hoge kwaliteit katoen en goede afwerking van de producten.  Ze werken veel met fotoprints die worden gedrukt met behulp van de nieuwste druktechnieken.

Slapen op een roze wolk

Zoals je misschien al merkt zijn er op het moment veel dekbedovertrekken in zachte pasteltinten. Zo ook dit beddengoed van Normann Copenhagen.  Het zachtroze katoen is bedrukt met kleine  zwarte  ‘+’ tekentjes wat een grafisch, maar subtiel effect geeft. Combineer het dekbed met accessoires in antraciet om het geheel wat stoerder te maken. Bijvoorbeeld met een plaid of een extra hoofdkussen. Normann Copenhagen biedt naast bedtextiel een veelzijdig assortiment van producten aan zoals meubels, verlichting en woonaccessoires.

Slapen in een bloemenweide

Hema heeft altijd leuke en betaalbare dekbedovertrekken in de schappen liggen. Het assortiment wisselt geregeld en daarnaast zijn de overtrekken vaak in de aanbieding, bijvoorbeeld de tweede voor de halve prijs.  Perfect voor het aanschaffen van nieuw beddengoed!

Wereldse dromen

Het katoen van dit dekbedovertrek is zo geweven dat het blijft kraken (crisp),  alsof je net je bed hebt verschoond. Dit geldt overigens voor alle dekbedovertrekken van Crisp Sheets. Het Nederlandse merk laat zich voor het design van hun overtrekken inspireren door de liefde voor het reizen en avontuur. Op dit specifieke overtrek is dat een landkaart, geschilderd in waterverf en vervolgens digitaal bewerkt.  Dit beddengoed staat mooi in een modern en/of grafisch interieur.