· 

Inspiratie voor een buitendouche - Wonen&Co

Foto; Seletti

Je hoeft echt niet in een tropisch land te wonen voor een buitendouche. Ook in Nederland zijn de zomers steeds langer en heter. Hoe heerlijk is het om gewoon in je eigen tuin de warmte van je af te kunnen spoelen? Ik geef je graag wat inspiratie en tips om zelf een buitendouche te maken.

buitendouche

Het zelf maken van een buitendouche is eigenlijk heel simpel. Het is een kwestie van installeren. Wat je nodig hebt is een waterleiding naar de gewenste plek en de douche zelf. Je zou zelfs alleen gebruik kunnen maken van een emmer met regenwater, heel verantwoord en lekker basic.

Bron: sharedesign.com

Kies een plek voor je douche uit waar je overdag zon hebt en waar je een mooi uitzicht hebt. Zo kun je optimaal van je (koude) douche genieten!

Mocht jouw badkamer zich op de begane grond bevinden, dan is het een leuk idee om de buitendouche hiermee te verbinden. Zo kun je ook in de winter snel een koude douche nemen na een warm bad of de sauna – gezond én goed voor je doorbloeding.

Bron: huisinrichten.com

Vloer voor een buitendouche

Denk van tevoren ook goed na over de vloer van je buitendouche. Met natte voeten in de aarde staan of op losse steentjes is niet zo fijn. Leg er bijvoorbeeld een houten vlonder onder, tegels of beton. Zorg er wel voor dat het water weg kan lopen in de grond of het riool.

 

Je kunt het water van de douche ook opvangen in een ton of een (oude) badkuip, zodat je heerlijk kunt badderen in eigen tuin. Eventueel gooi je er nog wat warm water bij voor als het net wat te koud is. Ook leuk voor de kinderen in plaats van een plastic badje.

Bron: vtwonen

Styling van de buitendouche

Maak er een echte ‘douche beleving’ van door de omgeving aan te kleden. Breng haakjes aan voor handdoeken, een badjas of kleding. Een klein zitbankje is handig voor het eventueel afdrogen en omkleden. Zet er nog een paar kaarsjes neer voor een fijne wellnessfeer. Zo maak je van je buitendouche een heerlijke plek om verfrissing te zoeken tijdens warme zomerdagen.

Bron: instagram/madogbolig

Voor een ultiem tropisch gevoel kleed je de buitendouche nog verder aan met exotische planten. Denk aan bananenplanten, palmen (uiteraard in potten zodat ze in de winter een ander plekje kunnen krijgen) en varens.

Bron: aqueousoutdoors.com

Zorg voor privacy

Bron: marthastewart.com

Voor meer privacy kun je nog een hokje om de buitendouche bouwen. Zo kun je er zelfs zonder je badkleding gebruik van maken. Maar ook met beplanting, een douchegordijn of met kamerschermen kun je de douche iets meer privacy geven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0