Plaatsing wandcontactdozen en een licht- en schakelplan

Al vrij vroeg in het bouwproces zullen belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Bijvoorbeeld waar de lichtpunten moeten komen, wandcontactdozen en schakelaars. Vaak worden deze punten ‘standaard’ ingetekend waarbij ze uitgaan van een summiere basis aan lichtpunten en wandcontactdozen. Hierbij wordt geen rekening gehouden bij het gebruik en de woonbehoeftes van de bewoners van de woning. Het gevolg is je uiteindelijk niet op de gewenste plekken licht en stroom kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld geen stroompunt bij de bank om je telefoon op te laden, of dat het lichtpunt boven de eettafel niet op de juiste plek zit. Dit zijn nog maar twee kleine voorbeelden.  

Door al vrij vroeg in het ontwerp proces hierover na te denken kun je deze teleurstellingen voorkomen. Door een globale schetsindeling van het interieur te laten maken, kun je van te voren de knelpunten aanpakken. We bespreken je wensen op het gebied van het interieur, bijvoorbeeld hoeveel zitplekken er nodig zijn, waar de keuken gaat komen en wat je wensen zijn op het gebied van verlichting. En nog veel meer punten waar je tijdens het bouwproces zelf misschien niet direct aan denkt zoals een lichtpunt in de trapkast of een lamp bij de voordeur. 

Stedsk neemt je graag het werk uithanden en zorgt voor een (aangepast) technisch plan voor je woning zodat je hiermee vol vertrouwen naar je aannemer of kopersbegeleider kunt.