advies voor je nieuwbouwwoning of verbouwing

Bij het laten bouwen van je eigen woning of een verbouwing komt er nogal wat op je af. Er zijn talloze keuzes die je moet maken, keuzes waar je je nog nooit bij stil hebt gestaan of keuzes waar je zelf niet uit komt. Doordat je er zelf al vaak over na hebt gedacht, zie je soms zelf de juiste oplossingen niet meer of blijf je in dezelfde cirkeltjes denken. Het is dan fijn om te kunnen sparren en advies te kunnen vragen. 

 

In de loop van de jaren ben ik met Stedsk specialiseert geraakt in het adviseren bij nieuwbouwwoningen in de ontwerpfase en verbouwingen en is er de nodige kennis en bouwkundige ervaring opgedaan om mee te kunnen denken. Hierin kan ik het volgende voor jou betekenen:

  • globale indeling en afmetingen van kamers
  • (ver)plaatsing ramen en deuren 
  • indeling en materiaal keuzes voor de keuken en badkamer
  • uitgebreid lichtplan
  • plaatsing en hoeveelheid wandcontactdozen
  • plaatsing en hoeveelheid lichtpunten en schakelaars
  • keuze in meerwerk zoals tegels, afwerking en kleuren

Elk traject van een nieuwbouwwoning of verbouwing is weer anders. Daarom kom ik graag bij je langs om kennis te maken en het traject en je woonwensen te bespreken.

 

Advies aan huis al vanaf €350* of op basis van een offerte 


* buiten een straal van 20km rondom Leeuwarden geldt een toeslag van €0,30ct per gereden km. Afhankelijk van de afstand rekent Stedsk een reistijd vergoeding.

Plaatsing wandcontactdozen en een licht- en schakelplan

Al vrij vroeg in het bouwproces zullen belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Bijvoorbeeld waar de lichtpunten moeten komen, wandcontactdozen en schakelaars. Vaak worden deze punten ‘standaard’ ingetekend waarbij ze uitgaan van een summiere basis aan lichtpunten en wandcontactdozen. Hierbij wordt geen rekening gehouden bij het gebruik en de woonbehoeftes van de bewoners van de woning. Het gevolg is je uiteindelijk niet op de gewenste plekken licht en stroom kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld geen stroompunt bij de bank om je telefoon op te laden, of dat het lichtpunt boven de eettafel niet op de juiste plek zit. Dit zijn nog maar twee kleine voorbeelden.  

Door al vrij vroeg in het ontwerp proces hierover na te denken kun je deze teleurstellingen voorkomen. Door een globale schetsindeling van het interieur te laten maken, kun je van te voren de knelpunten aanpakken. We bespreken je wensen op het gebied van het interieur, bijvoorbeeld hoeveel zitplekken er nodig zijn, waar de keuken gaat komen en wat je wensen zijn op het gebied van verlichting. En nog veel meer punten waar je tijdens het bouwproces zelf misschien niet direct aan denkt zoals een lichtpunt in de trapkast of een lamp bij de voordeur. 

Ik neem je graag het werk uithanden en zorgt voor een (aangepast) technisch plan voor je woning zodat je hiermee vol vertrouwen naar je aannemer of kopersbegeleider kunt.