· 

Hoe geef je boeken een plekje in het interieur? - Wonen&Co

Als je veel van lezen houdt dan heb je misschien een grote boekencollectie thuis, weggestopt in een kast of op zolder in dozen. Maar boeken mogen gezien worden en verdienen een mooi plekje in je interieur. Ik laat je graag inspirerende voorbeelden zien en geeft hierbij een aantal tips.

Een volle boekenkast

Bron: nordic design.ca

Bron: ukendt.com

Bron: aubreyrd.com

Houd je van een gezellige, rommelige kast? Zet dan al je leesvoer willekeurig in de kast en vul elk gaatje. Door juist de hele wand goed te vullen oogt het geheel rustiger. Je kunt een kast ook in dezelfde kleur als de wand verven. Hierdoor lijkt de kast een onderdeel te zijn van de woning wat het beeld ook weer rustiger maakt.

Tafelboeken presenteren

Bron: amerrymishapblog.com

Bron: ellensalbum.com

Bron: sfgirlbybay.com

Tafelboeken zijn vaak grote, zware exemplaren, speciaal gemaakt om mooi en inspirerend te zijn.  Ze  gaan bijvoorbeeld over kunstenaars, architectuur of planten. Deze boeken mogen gezien worden dus geef ze een prominente plek in het interieur! Je kunt ze met wandplanken  presenteren op je muur, of leg ze in mooie stapeltjes in een kast of op een dressoir. Door de vaak rustige kleuren zijn de boeken goed te combineren met woonaccessoires.

Een rustige boekenkast

Bron: interiorjunkie.com

Bron: sofiasinredning

Bron: alvhem.com

Leesboeken hebben tegenwoordig alle kleuren van de regenboog.  De één vindt dit gezellig en de ander juist niet. Een manier om je verzameling leesvoer rustiger te maken is door bijvoorbeeld alle felgekleurde boeken uit de kast te halen. Denk aan rood, oranje, paars, geel of blauw. Hierdoor houd je de iets ingetogener boeken over. Je kunt ook nog een stap verder gaan; gebruik alleen boeken met de kleuren die in je interieur terugkomen. In moderne interieurs zie je vaak dat alleen zwarte, grijze en witte boeken een plaatsje krijgen. Dat zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Wanneer je de kleuren van de boeken rustig houdt, kun je ze ook combineren met woonaccessoires samen in één meubel of op een plank. Ze dienen dan meer ter decoratie.

Bron: homease.nl

Bron: homease.nl

Nog een tip; zet de lectuur omgedraaid in je boekenkast. Hierdoor zie je alleen de bladzijden met hun beige, bruine kleur. Combineer dit met witte of andere licht gekleurde exemplaren voor een rustig beeld. Onthoud dan wel goed waar je welk boek hebt neergezet!

Boeken op bijzondere plaatsen

Bron: designsponge.com

Bron: interiorjunkie.com

Bron: homease.nl

Boeken zijn dus op verschillende manieren toe te passen, op de wijze die bij jou past en op de plek waar jij ze het liefst ziet. Als statement in de woonkamer, werkkamer,  tegen de lange wand in de hal, onder de trap of op een andere manier geïntegreerd in je interieur. Ik laat je nog graag een aantal inspirerende voorbeelden zien. 

Bron: lincoln barbour.com

Bron: woontrendz

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jantine (dinsdag, 18 december 2018 21:14)

    Leuke boekenkast!

  • #2

    Gea (woensdag, 19 december 2018 16:16)

    Gisteren heb ik de eerste foto zelf in een middag gebouwd. Ziet er echt super stoer uit. Mocht je het leuk vinden, ik heb <A HREF="http://www.bleijenberg-shop.nl">hier de onderdelen</A> gevonden.. Gr Gea