· 

The Working Home - kleurtrend 2017

The Working Home, trend nummer 2 van Flexa voor het volgende jaar. De titel zegt het al, het zijn kleuren waar je goed bij kunt wonen én werken. 

 

Bij deze trend gebruiken ze veel kleurvlakken van contrasterende kleuren om het verschil tussen werken en wonen zichtbaar te maken. Deze kleuren beïnvloeden je onbewust bij werken of ontspannen. Het okergelige kleurvlak op de foto zorgt voor afbakening van de werkhoek maar ook voor meer concentratie achter je bureau. Het is zoeken naar de balans tussen kleuren die goed zijn voor een werkende omgeving, en kleuren die het goed doen voor in de rest van je woning, om te ontspannen en juist niet met werk bezig te zijn. 

 

"Creëer ruimtes die vloeiend overlopen, waarbij je de laptop opent of de lichten uit doet. Of maak specifieke ruimtes met vormen of blokken van kleur die erop wijzen dat het werk gebieden zijn. Ik heb sterk okerkleurige vierkant gebruikt om een bureau ruimte te geven, zonder er een gehele werkkamer van te maken." - Marieke Wielenga -Senior Color Designer Global

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0